Informatie over onderhoud sexartikelen.

Wil je een sexspeeltje waar je altijd op kan vertrouwen ? Voor je vriend die altijd zin heeft als jij in de stemming bent ? Je zal van alles kunnen vinden in de informatieve pagina’s, of je nou wat solo actie wil, iets leuks met je partner of plezierige anaalsex, je zal allerlei tips hier vinden om je ideale speeltje te vinden.

Veiligheid eerst

Je gezondheid staat op de eerste plaats voor ons. Daarom is het belangrijk om alles in overweging te nemen voor je je nieuwe speeltjes aanschaft. Een van de eerste waar je aan moet denken als je een nieuw speeltje koopt, is de gedachte waar is het nou eigenlijk van gemaakt ?

Het is moeilijk om exact te meten wat er nou wordt opgenomen door het lichaam en wat niet, maar wij adviseren om zoveel mogelijk de sexspeeltjes te vermijden die phthalaten bevatten of zijn gemaakt van latex.

Phthalaten – Helemaal duidelijk hoe schadelijk deze zijn is nog niet helemaal bekend, maar studie wijst uit dat hoge hoeveelheden schadelijk kunnen zijn voor het lichaam. En in geval van twijfel kan je beter het zekere voor het onzekere nemen is onze mening.
Latex – Latex heeft kleine microscopische openingen, wat het moeilijk maakt om sexspeeltjes gemaakt van latex goed te reiningen, daarom is het voor ons geen favoriete keuze.
Mocht je je speeltjes gebruiken met verschillende partners, zorg dan dat ze schoon zijn en gebruik het liefst een comdoom om de artikelen dit om SOA’s te voorkomen. Misschien niet het meest sexy idee maar wel zo veilig. Bewaar ze schoon, droog en individueel verpakt zo heb je het langst plezier van je speeltjes.

Doen :
– Gebruik een condoom als je speeltje van latex is of poreus is, ben je er niet zeker van gebruik dan gewoon dat condoom.
– Maak je speeltje schoon na gebruik, ook al voel je je mischien wat vermoeid en in de stemming ;-).

Niet doen :
Poreuze artikelen gebruiken met verschillende partners.

Welke materiaal zal ik kopen?
Met zo veel materialen om uit te kiezen, kan je het erg veel moeite kosten om te kiezen uit het vaak overweldigende aanbod. Dus we zullen je proberen te helpen. Het eerste waar je aan moet denken is welk materiaal wil ik ? Sexspeeltjes komen in vele vormen en maten en zijn gemaakt van verschillende soorten materialen, elk uniek in zijn soort. Lees zelf over de voor- en nadelen van elk product, om je te helpen met je keuze.

Siliconen
Voor een duurzaam sexspeeltje wat fijn aanvoelt en welke lang meegaat, is het duidelijk waarom siliconen de favoriet is voor velen. Niet alleen voelt het fantastisch, ze zijn veilig in gebruik en gaan zeer lang mee met minimale zorg.

Voordelen van sexartikelen gemaakt van siliconen
Niet poreus waardoor het bacteriegroei tegengaat.
Kan flexibel of stijver zijn
phalaten vrij
Latex vrij
Hypo allergeen
Geen smaak of geur
Nadelen van sexartikelen gemaakt van siliconen
Kunnen niet bij elkaar bewaard worden, moeten indvidueel verpakt zijn als je ze op 1 plek bewaard bij elkaar worden, sommigen silicone nreageren op elkaar waardoor er een soort smelt effect plaatsvind. Dit kan in het geval van gemixte TPR Siliconen.
Kan aangetast worden door siliconen glijmiddel, de ene fabrikant zegt dat het gebruik van siliconen op siliconen geen kwaad kan, de ander zegt van wel. Zoals altijd ligt de waarheid ergens in het midden, dus om aan de veilige kant te zitten gebruik glijmiddel op waterbasis.
Heeft de neiging om stof aan te trekken.

Hoe schoon te maken: Een beetje water en zeep (goed naspoelen), of een speciale sextoy reiniger voor gebruik is wel zo hygienisch. Een siliconen speeltje kan je ook steriliseren in kokend water. Dompel het artikel voor 1 minuut onder in kokend water. Ter waarsschuwing alleen artikelen die geen batterij of accu hebben. Sommige mensen maken hun siliconen sexspeeltjes schoon in de vaatwasser. dat kan. Het idee staat ons alleen niet aan, want hoe schoon is jouw vaatwasser van binnen ?

Plastic of ABS plastic
Als je van hard houdt is dit de keuze voor je. Plastic sexartikelen zijn hard en stevig en geven je een intense stimulatie. Veilig voor het lichaam en makkelijk schoon te maken, dus je kan er zeker van zijn dat je in goede handen bent met je opwindende vriend.

Voordelen sexartikelen gemaakt van Plastic of ABS Plastic
Je kan het gebruiken met glijmiddel op water- en siliconenbasis
Geur en smaakloos
Phthalaten vrij
Latex vrij
Niet poreus en makkelijk schoon te houden
Nadelen sexartikelen gemaakt van Plastic of ABS Plastic
Het kan gebeuren dat het plastic na verloop van tijd, breekt, verkleur of broos wordt
Gaat niet je leven lang mee

Glas
Voor een erotisch spelletje met wat glittering is een sexspeeltje wat van glas is gemaakt een perfecte keuze. Niet alleen zal het je licham in een kunstvorm veranderen, het gaat lang mee. Normaal gemaakt van boriumsilicaat glas, ook wel bekend onder de merknaam Pyrex. Dit glas verschilt van gewoon glas, sexartikelen gemaakt van dit soort glas zijn compleet veilig en makkelijk schoon te houden. Voor schoonheid en uitstraling zijn deze speeltjes een must.

Voordelen sexartikelen gemaakt van glas
Makkelijk te verwarmen of af te koelen, gebruik heet water om op te warmen of leg hem in de koelkast om af te koelen
Niet poreus
Phthalaten en latex vrij
Stevig en sterk, verhoogt je sexplezier
Je kan het gebruiken met glijmiddel op water- en siliconenbasis
Niet poreus en makkelijk schoon te houden
Nadelen sexartikelen gemaakt van glas
Relatief duur

Jelly
Sexartikelen van Jelly hebben te maken met een afnemende popularitit door de mogelijk schadelijk bijwerkingen van Phthalaten. Phthalaten worden toegevoegd aan rubber of pvc om het buigbaar en zacht te maken, zogenaamde weekmakers. Om die reden wij het gebruik van jelly sexartikelen af. Mocht je hebbben liggen en vindt je het materiaal prettig gebruik dan een condoom.

Voordelen sexartikelen gemaakt van Jelly.

Het zachte materiaal kan levensecht aanvoelen
Kan gebruikt worden met glijmidel op water- en siliconenbasis

Nadelen sexartikelen gemaakt van Jelly.

Bevat Phthalaten
Poreus materiaal
Ruikt naar rubber
Chemische smaak
Kan zorgen voor allergische reacties
Moeten apart verpakt worden van je andere speeltjes, kan een reactie teweeg brengen waardoor de speeltjes smelten.

Latex
De enige keus voor de latexliefhebber. Latex ziet er geweldig uit en voelt ook erg lekker, maar bevat bevat phthalaten. En is dus minder geschikt voor de bezorgde mensen onder ons.

Voordelen sexartikelen gemaakt van Latex.
Extreem buigzaam
Kan ingwreven worden met siliconen glijdmiddel of latex spray voor die mooie glans
Zeer licht
Kan gebruikt worden met glijmidel op water- en siliconenbasis
Nadelen sexartikelen gemaakt van Latex.
Kan huidirritatie of allergische reacties veroorzaken
Bevat mogelijk Phthalaten
Poreus materiaal
Heeft een rubber smaak en geur

Cyberskin
Dit matriaal is erg zacht en neemt snel je lichaamswarmte aan, het voelt erg levensecht.Vergeet niet dit speeltje alle aandacht te geven die het verdiend en gebruik een condoom als je dit deelt.

Voordelen sexartikelen gemaakt van Cyberskin

Neemt snel je lichaamswarmte aan
Phthalaten en latex vrij
Buigzaam
Duurzaam
Nadelen sexartikelen gemaakt van Cyberskin

Je kan deze alleen gebruiken met glijmiddel op waterbasis
Poreus materiaal
Kan niet in 1 zak bewaart worden met andere speeltjes tenzij deze van glas of metaal zijn gemaakt, anders kan er een chemische reactie plaatsvinden.

Hoe schoon te maken: Was met water en zeep, goed naspoelen en goed laten drogen. Het is essentieel dat je je artikel erna behandeld met het poeder wat je er in het algemeen bijgeleverd krijgt. Dit vookomt dat het slijt en/of kleverig wordt.

TPR & TPE

TPR en TPE speeltjes lijken in vele opzichten op speeltjes gemaakt van siliconen of cyberskin. Dus als je een speeltje wil wat een beetje levensecht aanvoelt en je plezier geeft dan zou dit je antwoord kunnen zijn. Onthoudt alleen de het materiaal is wat poreus dus als je met meerder partners de speeltjes deelt, gebruik een condoom.

Voordelen sexartikelen gemaakt van TPR of TPE

Houdt lichaamswarmte vast
Phthalaten en latex vrij
TPR is hypo allergeen
Buigzaam
Duurzaam

Nadelen sexartikelen gemaakt van TPR of TPE

Alleen te gebruiken met glijmiddel op waterbasis
Poreus materiaal
Rubbersmaak en geur
Kan verkleuren en scheurtjes krijgen na verloop van tijd
Kan niet in 1 zak bewaart worden met andere speeltjes tenzij deze van glas of metaal zijn gemaakt, anders kan er een chemische reactie plaatsvinden.

Schoon houden: Toon je sexspeeltje en jezelf wat liefde door ze goed schoon te houden. Een beetje water en zeep (goed naspoelen), of een speciale sextoyreiniger voor gebruik is wel zo hygienisch.

Aluminium
Een lichtgewicht speeltje van aluminium, kan je sexueel plezier geven voor de komende jaren. Lichaamsveilig en niet poreus, is dit zeker een ervaring die je met elkaar kan delen. Om een extra dimensie toe te voegen, houdt hem eens onder de koude of warme kraann voor gebruik.

Voordelen sexartikelen gemaakt van Aluminium
Lichtgewicht
Te gebruiken met elk soort glijmiddel
Geweldig om te verwarmen of af te koelen
Warmt makkelijk op naar je lichaamstemperatuur
Niet poreus
Phthalaten en latex vrij

Nadelen sexartikelen gemaakt van Aluminium

Heeft wat extra aandacht nodig bij het opbergen, makkelijk krassen of deuken als je niet oplet

Schoon houden: Toon je sexspeeltje en jezelf wat liefde door ze goed schoon te houden. Een beetje water en zeep (goed naspoelen), of een speciale sextoyreiniger voor gebruik is wel zo hygienisch.

RVS of chirugisch staal
Een stevig hard speeltje van staal, kan je sexueel plezier geven voor de komende jaren. Lichaamsveilig en niet poreus, is dit zeker een ervaring die je met elkaar kan delen. Om een extra dimensie toe te voegen, houdt hem eens onder de koude of warme kraan voor je het gebruikt.

Voordelen sexartikelen gemaakt van RVS of Chirugisch staal

Stevig en duurzaam
Te gebruiken met elk soort glijmiddel
Geweldig om te verwarmen of af te koelen
Warmt makkelijk op naar je lichaamstemperatuur
Niet poreus
Phthalaten en latex vrij

Nadelen sexartikelen gemaakt van RVS of Chirugisch staal

Zwaar
Mocht je een nikkelallergie hebben of gevoelig zijn voor nikkel dan niet gebruiken

Schoon houden: Toon je sexspeeltje en jezelf wat liefde door ze goed schoon te houden. Een beetje water en zeep (goed naspoelen), of een speciale sextoyreiniger voor gebruik is wel zo hygienisch.

Vinyl
Vinyl het wordt niet alleen gebruikt voor platen! Vinyl is niet alleen zacht en buigzaam, maar is hard genoeg om je intens plezier te doen beleven.

Voordelen sexartikelen gemaakt van vinyl

Phthalates free
Compatible with both silicone and water based lubricants
Soft and pliable
Nadelen sexartikelen gemaakt van Vinyl

Poreus materiaal
Slijt na verloop van tijd

Schoonhouden: Toon je sexspeeltje en jezelf wat liefde door ze goed schoon te houden. Een beetje water en zeep (goed naspoelen), of een speciale sextoyreiniger voor gebruik is wel zo hygienisch.

PVC
Sexspeeltjes gemaakt van PVC zijn een sterke favoriet, zacht en flexibel voor veel plezier.

Voordelen sexartikelen gemaakt van PVC

Latex vrij
Zacht en buigzaam
Nadelen sexartikelen gemaakt van PVC

Kan pfthalaten bevatten
Geur en smaak, zijn rubberachtig.

Schoonhouden: Toon je sexspeeltje en jezelf wat liefde door ze goed schoon te houden. Een beetje water en zeep (goed naspoelen), of een speciale sextoyreiniger voor gebruik is wel zo hygienisch.
Rubber
Een rubber speeltje laat je lekker stuiteren. Glad, stevig en voelt zacht aan, klinkt perfect toch ?

Voordelen sexartikelen gemaakt van Rubber

Glad en stevig
geur en smaakloos
Bevat geen phtatlalten

Nadelen sexartikelen gemaakt van Rubber

Kan Latex bevatten
Poreus materiaal
Alleen te gebruiken met glijmiddelop waterbasis

Schoonhouden: Toon je sexspeeltje en jezelf wat liefde door ze goed schoon te houden. Een beetje water en zeep (goed naspoelen), of een speciale sextoyreiniger voor gebruik is wel zo hygienisch.

PU-leder of PU-leer

PU is een afkorting van PolyUrethaan. Het is imitatieleer dat bijna niet van echt leer te onderscheiden is. PU-leder is een synthetische samenstelling en dit materiaal bevat dus geen dierlijke stoffen. Waardoor het ook wel Vegan Leather (veganistisch leer) wordt genoemd. Het wordt veel gebruikt voor halsbanden en handboeien voelt bijna als echt leer Pu leer is sterk en kleurvast. Het materiaal is eenvoudig te onderhouden en makkelijk schoon te maken. Het kan goed tegen water, waardoor je geen kringen krijgt zoals bij leer.
Voordelen sexartikelen gemaakt van PU Leer

Sterk
relatief goedkoop
eenvoudig schoon te houden

Nadelen sexartikelen gemaakt van PU Leer

Rekt meer uit dan leer
Onderhoud van PU – Leder
Artikelen die gemaakt zijn van PU-leder zijn vrij eenvoudig te onderhouden. Makkelijk te renigen met een doekje. Heb je nou echt vieze plekken of aanslag dan kan je deze verwijderen met een vochtige doek in combinatie met groene zeep. Denk er wel om dat je het goed afneemt met lauw water en goed droog maakt na het reiningen. Goed onderhoud verlengt de levensduur van je speeltje.

Leer
We weten nog steeds niet waarom we leer zo geweldig vinden, zijn het de looks, is het de geur of het gevoel van leer op de blote huid? De favoriete keuze voor bondage artikelen en zwepen. Het is duurzaam, hygienisch, heeft stijl en is gemakklijk in onderhoud.

Voordelen sexartikelen gemaakt van Leer.

Duurzaam
hygiënisch
heeft stijl
gemakkelijk in onderhoud

Nadelen sexartikelen gemaakt van Leer.

Onderhoud van glad leer

Het leeroppervlak kun je vergelijken met je eigen huid. Net als je huid vraagt leer om een goede reiniging en intensieve verzorging. En net zoals je eigen huid kun je leer pas beschermen nadat je het goed hebt schoongemaakt. Leer wordt namelijk droog naarmate het ouder wordt een goede leercreme zal dit tegengaan. Voor het gebruik hiervan maak eerst het leer goed schoon met een vochtige doek. Als het leer schoon en droog zijn, gebruik dan de leer creme. Dit zal het leer mooi en soepel houden.

Onderhoud van suède

Door de grove structuur van het suède kan er makkelijk vocht en vuil binnen dringen. Daarom is suède ook kwetsbaarder dan leer.Voor het reiningen is belanrijk het leer eerst stof en vuil vrij te maken. Vuil dat u er niet direct af krijgt kunt u verwijderen met water en een zachte borstel e.v.t. met wat zachte zeep zoals groen zeep. Goed laten drogen, opborstelen en inmpregneren met een spray die geschikt is voor suede.

En nu?
Dus je hebt kunnen lezen over de materialen, maar geen idee wat je nu moet doen, waarom neem je niet eens kijkje bij de speeltjes om je nieuwe favoriet uit te zoeken.